Gå til indhold
Det glorværdige vanvid i kommunikatørers arbejde

Blogindlæg -

Det glorværdige vanvid i kommunikatørers arbejde

Som moderator er mit ansvar (blandt andet) at sikre, at der er en klar og god sammenhæng mellem indslag og talere, så publikum kan finde en måde at forholde sig til alt indholdet på. Da jeg satte mig ned for at reflektere over Mynewsday 2022, havde jeg svært ved at opsummere dagen. Vi havde en så bred vifte af emner og behandlede så mange specifikke, dybdegående og til tider eksistentielle spørgsmål. Hvordan i alverden skulle jeg kunne lave en sammenhængende refleksion over alt det?

Jeg mener, hvordan skulle jeg kunne skrive en enkelt tekst om:

  • logikken bag Nikes Swoosh,
  • blockchains løfte om omfordelt magt og ejerskab
  • at få folk til at spise mere fuldkorn
  • at få ikke færre end 29 partnere til at godkende indholdet af en pressemeddelelse
  • en vurdering af sandsynligheden for og konsekvenserne af en fremtid uden cookies
  • at være på forkant med algoritmer, og hvordan platformene kan ændre dem
  • at finde den bedste måde at få fat i, analysere og handle på data på
  • håndtering af intern politik, når de organisatoriske grænser ændres mellem markedsføring, kommunikation og salg
  • at kommunikere i en tid med krig, polarisering og geopolitisk ustabilitet?

Hov og noget etik oveni! Hvordan skal vi kunne balancere mellem at producere indhold, kampagner og hurtige resultater og på samme tid være det ubekvemme kritiske talerør for etik og bæredygtighed?

Men så slog det mig, at listen ovenfor faktisk giver god mening. For det er jo sådan, at en arbejdsdag rent faktisk ser ud for mange af os. Denne brede, vanvittige vifte af emner er jo helt karakteristisk for vores erhverv. Hvad, der førhen krævede flere afdelinger og en række kompetencer, er nu noget, som mange af os som minimum har en overordnet forståelse af (og allerhelst en mening om). Uanset om vi oprindeligt var markedsføringsfolk eller kommunikatører, PR-specialister eller content managers, designere eller web-udviklere - vi beskæftiger os alle med en tilsyneladende umulig og konstant skiftende række af spørgsmål.

Så hvis du er en smule træt her ved slutningen af Q4, så kig dig selv i spejlet og fortæl dig selv, at du gør et godt stykke arbejde. Og hvis du nogle gange føler, at det hele er lidt for meget, så mind dig selv om, at der kun er få job, hvor du får muligheden for at udvikle så mange forskellige kompetencer og lære så meget på sit arbejde. Og for at gøre det helt klart: Det er måske fedt, men det er også vanvittigt. Og sandsynligvis ikke holdbart. Men hvor overvældende det end lyder, så hviler mere og mere af virksomhedernes og organisationernes sjæl hos os i kommunikation og marketing. Og det er, som det skal være.

Så når du kigger tilbage på Mynewsday og måske kigger optagelsen igennem for at se en præsentation, som du gik glip af, eller som du godt kunne lide og vil dele med en kollega, så kan jeg love dig følgende: Uanset hvad din titel eller dit speciale er, vil du kunne finde noget nyttigt og brugbart i hvert enkelt indlæg. For det er i vores jobs natur.

Pas godt på hinanden, når vi nu nærmer os afslutningen på endnu et intenst, begivenhedsrigt og til tider overvældende år.

Emner

Kategorier

Kontakt

Jourhavende Pressekontakt

Jourhavende Pressekontakt

Pressekontakt Pressehenvendelser

Relateret materiale

Mynewsdesk - En effektiv måde til at forbedre kendskabet til dit brand

Mynewsdesk hjælper organisationer og virksomheder med at nå ud til den rette målgruppe og øge kendskabet til deres brand. Vores smarte platform gør det lettere og mere effektivt for dig at publicere, distribuere og mål måle på dine PR- og kommunikationsindsatser. Alt sammen på én og samme platform.

Når du samler hele din PR-indsats ét sted, bliver det lettere for dig at brande din forretning og overvåge de relevante kanaler. Det hjælper dig med at kunne måle på dine resultater.

Mynewsdesk har 1,6 millioner unikke besøgende hver måned, og der bliver publiceret 80.000 historier om året. Over 4000 organisationer i verden bruger Mynewsdesk til at forbedre deres PR-indsatser, og hele 70% får omtale i medierne.

Læs mere på: www.mynewsdesk.com/dk

Mynewsdesk Danmark
Jagtvej 113 H, 2. sal
2200 København N
Danmark