Gå til indhold
Hvorfor du bør lægge størstedelen af dit fokus (og budget) på indhold

Blogindlæg -

Hvorfor du bør lægge størstedelen af dit fokus (og budget) på indhold

Ifølge Mynewsdesks rapport ‘State of Nordic PR’ er indhold en af topprioriteterne hos nordiske virksomheder: Seks ud af ti PR- og kommunikationsfolk fortæller, at deres virksomheder betragter indhold som en vigtig hjørnesten i deres overordnede virksomhedsstrategi, og næsten 75 % har en gennemarbejdet content-strategi.

Tendenser viser derudover, at virksomheder over hele verden prioriterer at bruge en større andel af deres markedsføringsbudget på indhold. Ifølge Robert Rose, Chief Strategy Adviser hos Content Marketing Institute, som har været i branchen i mere end to årtier, står vi nu over for et skift i den måde, hvorpå virksomheder betragter indhold:

“Virksomhederne er begyndt at betragte indhold ikke blot som strategiske aktiver - men også som processen med at skabe, administrere, aktivere og promovere dem. De er begyndt at se indhold som en strategisk funktion i virksomheden - noget, der er formelt, skalerbart og målbart. Som følge heraf er indhold endelig ved at få den centrale og strategiske rolle, det fortjener."

Indhold bliver et spørgsmål om at overleve
Uanset om det kommer til at scrolle gennem vores feeds på sociale medier, læse de seneste nyheder på lokale nyhedssider eller at tjekke vores indbakke for nye mails, præsenteres vi konstant for indhold på forskellige måder. Dette stiller højere krav til virksomhederne om at sikre, at det indhold, de sender ud, er relevant, spændende og værdifuldt nok til at fange deres målgruppes opmærksomhed.

Når virksomheder vælger at prioritere en større del af deres budget på indhold, bliver konkurrencen hårdere og presset for at skabe indhold af høj kvalitet større. Som et resultat af dette er det blevet naturligt, at indhold spiller en større strategisk rolle i virksomhederne - ganske enkelt fordi det er blevet essentielt for at kunne overleve som virksomhed.

46 % mener, at kvaliteten af det indhold, der produceres i dag, er for lav
I forlængelse heraf viser statistikken desuden, at 52 % af dem, som arbejder med PR og kommunikation, mener, at der produceres alt for meget indhold i dag.

Denne opfattelse kan også bekræftes fra et forbrugerperspektiv. En global undersøgelse foretaget af Havas Group erfarede, at mindre end halvdelen af det indhold, der distribueres af brands, skabte værdi for forbrugerne. Undersøgelsen viste desuden, at forbrugerne betragter mindre end halvdelen af de forskellige brands som troværdige.

Den største udfordring: at opbygge tillid
‘State of Nordic PR 2022’-rapporten bekræfter desuden forbrugernes manglende tillid til brands, da PR- og kommunikationsfolk selv ser det at skabe troværdigt indhold for deres brand som den største udfordring.

Vi lever i en tid, hvor forbrugerne bliver mere kyniske, kritiske og ligeglade over for brands. Derfor er virksomheder i dag nødt til at prioritere deres ressourcer på indhold, der skaber værdi, dyrker forholdet til forbrugeren og over tid opbygger tillid.

Det er dog ikke nok at prioritere dine ressourcer på værdifuldt indhold alene; du bliver også nødt til kunne differentiere dig selv for at skille dig ud fra mængden.

"For at skære igennem og opbygge tillid er du nødt til at gå den ekstra mil.” - Robert Rose, Chief Strategy Advisor hos Content Marketing Institute.

Robert Rose hævder, at virksomhederne for at opnå dette skal turde at tænke uden for boksen og levere noget unikt - uanset om indholdet skal uddanne, hjælpe, inspirere eller underholde.

Vov at prioritere dit indhold - det vil gavne dig i fremtiden
Vi har fremhævet, at indhold vil få en ny rolle at spille i din virksomhed, og det er noget, som marketingbranchen, og derfor også alle andre i branchen, bør tage hensyn til. Vi ser et skift, og den strategiske rolle, som indholdet nu spiller, er kommet for at blive; og som virksomhed bør det derfor være det vigtigste for fremtidige strategier.

I Mynewsdesks ‘State of Nordic PR 2022’-rapport kan du læse mere om den nye rolle, som indhold spiller i virksomheden, vigtigheden af værdidrevet kommunikation og andre interessante fremtidsperspektiver og tendenser inden for PR og kommunikation.

Vores ‘content agency’ hjælper dig med at skære igennem støjen
Mynewsdesks content agency har hjulpet mere end 500 kunder på tværs af brancher med succesfuld kommunikation. Vi er meget stolte over, at så mange af Mynewsdesks mest succesfulde presserumskunder arbejder tæt sammen med os.

Vi er eksperter i redaktionel kommunikation og hjælper dig gennem din PR- og kommunikationsrejse - fra koncept og strategi til produktion af engagerende tekst, film og billeder.

Vi ved, hvad det kræver at gøre en forskel for din målgruppe. At arbejde med os betyder ren forpligtelse fra start til slut. Lad os gøre dine ideer til virkelighed og tage dit indhold til det næste niveau.

Vil du tage dit indhold til det næste niveau? Kontakt os i dag, og vi vil hjælpe dig med at skabe fantastisk indhold!

Emner

Kategorier

Kontakt

Jourhavende Pressekontakt

Jourhavende Pressekontakt

Pressekontakt Pressehenvendelser

Relateret materiale

Mynewsdesk - En effektiv måde til at forbedre kendskabet til dit brand

Mynewsdesk hjælper organisationer og virksomheder med at nå ud til den rette målgruppe og øge kendskabet til deres brand. Vores smarte platform gør det lettere og mere effektivt for dig at publicere, distribuere og mål måle på dine PR- og kommunikationsindsatser. Alt sammen på én og samme platform.

Når du samler hele din PR-indsats ét sted, bliver det lettere for dig at brande din forretning og overvåge de relevante kanaler. Det hjælper dig med at kunne måle på dine resultater.

Mynewsdesk har 1,6 millioner unikke besøgende hver måned, og der bliver publiceret 80.000 historier om året. Over 4000 organisationer i verden bruger Mynewsdesk til at forbedre deres PR-indsatser, og hele 70% får omtale i medierne.

Læs mere på: www.mynewsdesk.com/dk

Mynewsdesk Danmark
Jagtvej 113 H, 2. sal
2200 København N
Danmark