Gå til indhold
Vurdering af følelsesmæssige tilstande og intensitet i en tekst
Vurdering af følelsesmæssige tilstande og intensitet i en tekst

Blogindlæg -

Vurdering af følelsesmæssige tilstande og intensitet i en tekst

At det, vi læser i vores feeds, udløser følelser, er ikke noget nyt. Men hvilke slags følelser, hvor intense er de, og hvilken effekt kan dette have på medieklimaet? Mynewsdesk undersøger mulighederne for at bruge AI i kommunikationsbranchen.

En del af arbejdet med datalogi hos Mynewsdesk består i at udforske metoder inden for AI og maskinlæring, der vil kunne forenkle arbejdet for både indholdsskabere og læsere. Vi diskuterer muligheden for at fortælle forfatteren, hvilken følelsesmæssig tilstand en tekst formidler for at hjælpe dem med at træffe informerede valg. Vil jeg skrive en neutral eller en lidt mere ladet tekst? Hvad vil være bedst egnet til min målgruppe og afspejle min teksts formål?

Vurdering af følelsesmæssige tilstande
At vurdere de følelsesmæssige tilstande i en tekst eller at lave en følelsesanalyse er en klassisk opgave inden for lingvistik. Traditionelt set kan du beregne, hvor meget hvert enkelt ord bidrager til et positivt eller negativt indtryk og derefter regne dem sammen for teksten som helhed. Eksempelvis kan en følelsesanalyse bruges til at følge, hvordan et brand repræsenteres i medierne eller til at vurdere kvaliteten af kundekommunikation.

Vi er i øjeblikket i gang med at undersøge mulighederne for at tage dette et skridt videre ved at bruge moderne teknologi. Det gør vi ved at:

- bruge en generel sprogmodel, der er trænet på store mængder tekst og flere sprog.
- analysere sætninger og hele tekster frem for enkelte ord for at indfange og fortolke konteksten.
- tilføje en dimension af intensitet (ophidselse) til den klassiske positive/negative dimension (valens).

Metodologi og analyse
Analysen foregår ved at give sprogmodellen en tekst og et sæt etiketter. Målet er at finde ud af, hvilke etiketter der passer bedst til teksten (zero-shot classification). For intensitet lader vi modellen vælge, hvilket af ordene "rolig" eller "ophidset" der passer bedst til teksten. Vi gør det samme med ordene "positiv" og "negativ".

Denne metode giver forfatteren mulighed for at få en umiddelbar og objektiv analyse af den følelsesmæssige tilstand i den tekst, han eller hun skriver. Formidler jeg et positivt eller negativt indtryk med min tekst? Er den følelsesmæssige intensitet høj eller måske endda helt fraværende?

Følelsesmæssig ‘indholdsdeklaration’
Denne type analyse kunne også bruges som en slags “indholdsdeklaration” for en tekst. Selv om det faktuelle indhold i sig selv er korrekt, er der så en værdi for læseren i at vide, om teksten er følelsesmæssigt ladet? Ville det tilbyde læseren en anden slags læsning og fortolkning af den pågældende tekst?

Det er meget vigtigt for vores kunder at forstå, hvilken slags historiefortælling der leder til effektfuld kommunikation. Vi håber, at dette kan blive en måde at lære, hvordan den følelsesmæssige tilstand i en tekst - eller kendskabet til den - kan påvirke resultaterne.


Related links

Emner

Kontakt

Jourhavende Pressekontakt

Jourhavende Pressekontakt

Pressekontakt Pressehenvendelser

Relateret materiale

Mynewsdesk - En effektiv måde til at forbedre kendskabet til dit brand

Mynewsdesk hjælper organisationer og virksomheder med at nå ud til den rette målgruppe og øge kendskabet til deres brand. Vores smarte platform gør det lettere og mere effektivt for dig at publicere, distribuere og mål måle på dine PR- og kommunikationsindsatser. Alt sammen på én og samme platform.

Når du samler hele din PR-indsats ét sted, bliver det lettere for dig at brande din forretning og overvåge de relevante kanaler. Det hjælper dig med at kunne måle på dine resultater.

Mynewsdesk har 1,6 millioner unikke besøgende hver måned, og der bliver publiceret 80.000 historier om året. Over 4000 organisationer i verden bruger Mynewsdesk til at forbedre deres PR-indsatser, og hele 70% får omtale i medierne.

Læs mere på: www.mynewsdesk.com/dk

Mynewsdesk Danmark
Jagtvej 113 H, 2. sal
2200 København N
Danmark