Blogindlæg -
10 tips til at vedligeholde et godt newsroom
De fleste organisationer er ved at gå over til at anvende brand-newsrooms. Det, der adskiller succesfulde newsrooms fra de mindre vellykkede, er en investering i teknologi. Et godt system til indholdsstyring med muligheder for at skrive blogs og integrere sociale medier gør, at I kan droppe nogle af de kedelige udgivelsesopgaver og i stedet skabe strømlinede processer.
Hvordan får I så mest muligt ud af jeres online newsroom? Det handler faktisk primært om det indhold, der ligger i newsroomet. Vi har derfor bedt vores kunder om at dele deres bedste tips til, hvordan I får mest muligt ud af jeres online newsroom.
1. I skal ikke kun kende jeres målgruppe − I skal forstå den
Hvis I målretter jeres indhold til en særlig målgruppe, øger I chancerne for, at modtagerne kan identificere sig med indholdet. Hvis en gruppe kan identificere sig med en oplevelse eller en holdning, vil de dele indholdet med ligesindede personer og så videre og så videre. For at kunne skabe dette interessante indhold skal I forstå dem.
Først skal I skabe og gennemgå personaer af den type personer, som I gerne vil nå ud til − dette er et fundamentalt element i enhver indholdsstrategi. Hos Mynewsdesk gennemgår vi vores personaer sammen hvert år. Dette betyder, at vi anvender dem konsekvent i hele virksomheden, og hver gang nogen får en ide til noget indhold, tester de den i forhold til disse.
2. Giv dem det, de vil have
Og måske også det, de ikke ved, at de vil have. Alt det indhold, som I skaber, uanset hvad formålet er, skal være interessant. Hvis I ikke selv havde skabt det, ville I så være interesseret i det? Kan det bestå 'og hvad så'-testen?
En af vores vindere af 'Newsroom of the Year', Kristine Aakvaag Arvin, Communications Manager, Kiwi Minipris, deler hendes bedste newsroom-tips. Kiwi har ansvar for en discountkæde med 620 butikker i Norge og Danmark.
"For at opnå succes med et Mynewsdesk-newsroom skal man være ærlig og tænke på, hvad der er interessant for modtagerne. Relevant indhold er bedre end praleri. Sats på hyppige, aktuelle opdateringer med fokus på godt indhold, der kan deles... Og forsøg ikke at behandle jeres newsroom som en separat kanal. Al jeres tilstedeværelse i medierne kan samles og deles herfra. Jeres eget og det delte indhold forstærker snarere end konkurrerer med hinanden."
3. Hav en agenda, man kan forholde sig til
Hvordan får I andre til at interessere sig for, hvad I laver? Det kan være svært at identificere, hvad folk kan relatere sig til i et brand, og det at tilpasse jeres agenda til det, der er vigtigst for målgruppen, er ofte den største udfordring.
Kristine Aakvaag Arvin fortæller: "KIWI er åben og ærlig, og vi vil gerne bruge indholdet til at generere debat eller sætte ting på dagsordenen. Det gælder de vigtige debatter, som vi har på sinde − sundhed, miljø, vores samarbejde med UNICEF og selvfølgelig lave priser."
4. Gør brug af videoer
Vi har alle læst om de meget imponerende engagementstal, som videoer genererer. Vi har spurgt Teddy Falsen Hiis, Product Evangelist for videotjenesten 23 Video, hvordan video også er nyttigt i PR-arbejde:"... der kan leveres flere oplysninger på mindre tid −men kun hvis modtageren ikke klikker væk fra filmen... når I redigerer, skal I beholde de elementer, der vil have den største indflydelse på jeres målgruppe. Og husk, man bliver klogere af sine fejl. Min vigtigste anbefaling er at være modig og turde finde ud af, hvad der fungerer for dig, når det kommer til at anvende online videoer i jeres virksomhed eller organisation."
5. Tydeliggør jeres brand
De bedste historier er dem, som vi alle kan relatere til, og som bruger et uformelt sprog og en direkte tone. Uanset hvilken tone I normalt bruger, skal I bruge den samme terminologi som jeres modtagere, hvis I vil relatere til dem.
En anden taktik er at blive inspireret af populære stile og formater. For eksempel skriver Cancer Research UK: "Don’t believe the hype – 10 persistent cancer myths debunked" med inspiration fra den populære hjemmeside BuzzFeed.
6. Lad andre tale for dig
En stor udfordring for mange organisationer er, at de mangler ressourcer. En løsning er at udnytte det, I har, og I har sikkert mere, end I tror:
- Brug indflydelsesrige personer. Brancheeksperter, kunder, foredragsholdere − enhver person, der er tæt på jeres brand, og som har evne og troværdighed til at påvirke jeres målgruppes opfattelse eller kan mobilisere dem − vil være afgørende for jeres indsats. Virkningen er større, når andre taler jeres sag.
- Kig på tværs af jeres organisation efter skjulte talenter og viden. Man ved aldrig, om en i økonomiafdelingen eller en af udviklerne kan være en kilde til nyttig viden; måske en ivrig blogger eller en ekspert i at udtænke overskrifter eller redigere videoer.
7. Optimer oplevelsen
Hvordan I organiserer jeres newsroom og skaber indhold i det, vil påvirke jeres SEO:
"Hav en ordentlig struktur på plads fra dag et. Kategoriser indholdet − tekst, billede, video, lyd og andre dokumenter... Gør det nemt for dem, der leder efter indhold i jeres newsroom. Tænk SEO fra A til Z," anbefaler Hans-Petter Nygard-Hansen, CEO for kommunikationsbureauet KommFrem.
Når det handler om at skabe indhold, er hovedreglen: skriv ikke til algoritmer, skriv til jeres målgruppe. Dette vil ikke sige, at I ikke skal have SEO i tankerne, og I bør især være opmærksom på følgende:
Undgå at skrive tekster med lidt eller intet indhold (tyndt indhold), der er fyldt med links. Anvend kun links i brødteksten, hvis det øger læserens UX eller hjælper dem med bedre at forstå konteksten.
Gør jeres billeder 'lette at gennemgå'. Ved at tilføje "ALT"-beskrivelser til billeder øger I deres søgbarhed og gør dem tilgængelige for ikke-visuelle brugere. Sørg for, at "ALT"-attributter er beskrivende og nøjagtige.
Tilføj en transskription til længere videoer (casestudies, salgsfremmende videoer), og skriv beskrivelser udelukkende med tekst, eftersom Google ikke kan gennemgå selve videoindholdet. Dette er også en god praksis for at gøre videoen tilgængelig.
8. Vær klar til at reagere
Når det bliver gjort rigtigt, kan newsjacking-metoden (primært med en humoristisk sans) være en rigtig god ide. Den går ud på at udnytte de mange populære historier, som trender på de sociale medier, ved for eksempel at svare på eller parodiere en historie med stor nyhedsværdi. Se IKEAs iPhone 6-parodi fra sidste år. Ved at udnytte hypen omkring lanceringen − og bruge velment humor − blev IKEAs reklame set næsten 9 millioner gange på YouTube i den første uge.
9. Lav gode overskrifter
Vidste du, at Upworthy finder på 25 overskrifter til hver historie? Fordi de finder på så mange overskrifter, er der helt sikker nogle gode imellem.
Det er naturligvis ikke muligt i mindre virksomheder, men princippet om at være opmærksom på overskriften er uvurderlig. En stærk (men ikke misvisende) overskrift kan udgøre en god pitch for indlægget.
10. Mål, analysér, tilpas og tag ved lære
Find ud af, hvilke indholdsparametre der stemmer bedst overens med jeres mål, og hold øje med dem. Hvilke er jeres engagementsparametre? Hvor længe bliver et indlæg som regel læst? Antal artikler per session? Hvem skriver mest om os?
"Alt digitalt stof kan måles, alt kan analyseres, og derfor kan alt også tilpasses, justeres og gentages," sigerHans-Petter Nygard-Hansen.
Men som Einstein advarede: "Ikke alt, der kan tælles, tæller, og ikke alt, der tæller, kan tælles".
At have et godt newsroom kræver løbende arbejde. Arbejdet er ikke slut, når I har skabt jeres newsroom − det er kun begyndelsen.