Blogindlæg -
Den digitale udfordring: Sådan øger du bedst rækkevidden på dit content
Barren flytter sig hele tiden i kravet om øget rækkevidde, følgere på Facebook og engagerende indhold på tværs af sociale kanaler. Det betyder også flere arbejdsopgaver og måleparametre at tage stilling til.
I vores nyeste rapport Digital PR - from challenges to opportunities svarer hele 92% af de adspurgte kommunikatører, at håndtering af sociale kanaler fylder mere og mere i deres arbejdsrolle. Dertil ligger også en større udfordring i hele tiden at skabe engagerende indhold, øge antallet af følgere og rækkevidden på indhold.
Kan du genkende dig selv i forhold til udfordringen, og savner du konkrete hjælpemidler til at booste dit contents levetid? Så giver vi dig her et bedre billede af, hvad rækkevidde egentlig betyder, hvorfor det er relevant at måle på, og hvordan du sikrer størst mulig rækkevidde på de historier, du vil fortælle om jeres virksomhed.
#1: Tænk ikke kun i rækkevidde
74% af de adspurgte siger i rapporten, at de anser delinger på de sociale medier som målbare i forhold til ROI, mens 40% kigger på hvor meget deres indhold engagerer modtagerne, og hele 85% betragter Twitter-kommentarer som en succesindikator.
Alle taler om rækkevidde, men hvad viser det egentlig?
Rækkevidde eller “social reach” som det hedder i fagtermer, henviser til det samlede antal personer, der har set dit indhold online. Det lyder jo meget relevant, ikke? Men én ting er, hvor mange der ser det du producerer, noget andet er hvad du egentlig vil have ud af det? Med andre ord, hvad vil du have dem til at gøre, når de ser dit indhold - dele det i deres netværk, kommentere på det eller skal de købe noget af dig? Med disse overvejelser i baghovedet kan du bedre skræddersy dit indhold i en vis retning.
#2: Mål, så du rammer plet
Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at måle rækkevidde på. Men det er vigtigt, at det du trækker dine målinger på, stemmer overens med dine KPI’s.
Øget rækkevidde er i sig selv ikke nok, hvis det ikke fører til stigning i trafik på din hjemmeside, salg eller konverteringer. For ja, du kan sige øget rækkevidde fører til øget brand awareness, men er det lig med øget indtægt? Hvis du tvivler her, er du formentlig nødt til at genoverveje din målsætning og strategi. Igen, tænk over hvad du vil have din modtager til at gøre i forhold til dit indhold.
#3: Du skal vide hvem og hvor din målgruppe er
I en online verden hvor betalt markedsføring synes at være allestedsnærværende, kan det føles nærmest umuligt at brænde igennem med sit budskab - uden at kaste en masse penge efter det. Bare rolig, det er muligt. Der er dog to spørgsmål, som du skal stille dig selv inden; hvem er min målgruppe? Hvor er min målgruppe?
Når vi snakker rækkevidde, er der ingen endelig opskrift på succes. For eksempel fungerer nogle brands bedre på Facebook end Twitter, LinkedIn eller Instagram. Hvilket meget passende leder os videre til næste gode råd.
#4: Test igen, igen og igen
Alt for længe har tanken været, jo flere indlæg der kan spredes på tværs af sociale kanaler i løbet af en dag, jo bedre. Spørg i stedet dig selv, om dit Facebook-indlæg kan have samme slagkraft på Twitter? Og vil dit tweet blive taget godt imod blandt dine Linkedin-kontakter? For ikke at snakke om timing. For hvornår på dagen er din målgruppe online? Og på hvilke platforme? Alt dette kan du kun vide, hvis du tester, evaluerer og re-evaluerer dit indhold over en længere periode.
#5: Investér for at få succes
Selvom det måske gør lidt ondt, kan det være nødvendigt at booste dit indhold på sociale medier med lidt ekstra penge for at maksimere rækkevidden. Både Twitter og Facebook har gode muligheder i den retning og giver dig lov til at skræddersy den målgruppe du foretrækker at ramme - baseret på deres interesser eller hvem de følger.
Håber du blev klogere! Og at disse 5 råd har givet dig et bedre billede af, hvordan du øger rækkevidden på dit content. Den vigtigste huskeregel er; overvej hvorfor du vil øge rækkevidden og spørg dig selv, hvad du vil have din målgruppe til at gøre med dit indhold. Læs mere i vores nye rapport, som du finder herunder.