Blogindlæg -
Derfor skal din virksomhed være på Facebook
Blogindlæg fra Alexandra Bylund, Web Manager, Solresor
- Jeg har ikke tid til at være på Facebook!
- Vi har intet at gøre på Facebook, vores fokus er udelukkende på at generere omsætning.
- Vi har ikke personale til at sidde og hænge på Facebook hele dagen.
- Det er kun et spørgsmål om tid, før Facebook bliver lagt i graven og noget mere populært dukker op.
Der er mange argumenter for, hvorfor man som virksomhed ikke skal være på Facebook – det ene mere fjollet end det andet.
Mit navn er Alexandra Bylund, og jeg arbejder som Web Manager hos Solresor. Nu da jeg har fået lov til at gæsteblogge her hos Mynewsdesk, vil jeg benytte muligheden til at forsøge at overbevise de sidste stædige nej-sigere om, at det at have en virksomhedsside på Facebook er en god idé, der kan føre til stor succes. Hvor stor succesen skal være, afgør du selv.
Lad os først slå fast, at Facebook ikke kommer til at forsvinde eller dø ud. Facebook er et netværk, en nyhedsside og en adressebog. Facebook er forretning. Dine kunder og dine venner er på Facebook, og så længe de er der, så er din Facebook-konto der også. Det er ikke bare en legeplads, det er en reel forbindelse mellem dig, dine venner, forretningspartnere og kunder. Det er en platform, et mødested, hvor du kan se alt, hvad der sker omkring dig i den virkelige verden.
Det er ikke nødvendigt at hænge ud på Facebook i timevis hver dag, men det er et sted, hvor ting og begivenheder fra det virkelige liv bliver delt med dig og dit nærmeste netværk. At afvise Facebook svarer til at afvise internettet!
Så hvad laver man helt præcist på Facebook? Hvad er formålet?
Din personlige Facebook-konto er designet til at skabe et netværk mellem dig, dine venner og dine bekendte. Facebook har over 500 millioner brugere, svarende til hver 14. person på verdensplan. Det siger en hel del i sig selv!
Til virksomheder tilbyder Facebook en metode, hvorpå du kan:
- Nå dine kunder. Man kan ikke benægte, at kunderne er online. Selv min bedstemor er online, og hun er en del af det hurtigst voksende marked for brugen af internettet og sociale medier: de ældre.
- Indgå hurtigt og simpelt i dialog med dine kunder.
- Vise den menneskelige side af din virksomhed og opnå loyalitet, som ikke er mulig at opnå med bannerreklamer og lignende.
- Forstå dine kunder. Hvem er de? Hvad synes de om dig? Du skal ikke være nervøs for kritiske røster; de vil alligevel altid være der. Det er op til dig, om du vil tage dig af den negative feedback konkret og konstruktivt, eller om du vil lade dem kommentere frit på andre fora uden dit input.
- Lade dine kunder engagere sig og snakke med hinanden.
Gennem alt dette finder du forhåbentlig på nogle gode idéer til at øge dit salg.
Nogle konkrete råd til at komme i gang:
I nedenstående eksempel tager jeg udgangspunkt i en tøjbutik, der har en online butik såvel som en fysisk butik.
- Opret en Facebook-side og tilføj al relevant virksomhedsinformation. Upload din virksomheds logo som profilbillede. Upload billeder af dine ansatte, dine produkter og dine services. Bed alle dine ansatte, bekendte, forretningsforbindelser og venner om at ”like” din side. Jeg synes, man skal have minimum 200 ”likes”, før man officielt fortæller ens kunder, at man har oprettet en side på Facebook.
- Hæng plakater op og uddel flyere i den fysiske butik, der promoverer Facebook-siden, nævn specielle tilbud, nyheder eller invitér til VIP-events osv.
- Opret en konkurrence, der resulterer i flere ”likes”. Vær dog opmærksom på, at denne ikke må afholdes på selve Facebook. Facebook tillader det ikke og kan lukke din konto pga. af det! Afhold konkurrencen i din butik, på din hjemmeside eller i dit nyhedsbrev i stedet – så får du også genereret mere trafik.
- Stil spørgsmål, lad folk tale sammen og deltag i diskussionerne.
- Opdatér siden cirka 2-3 gange om ugen. Undgå flere opdateringer medmindre du har noget meget vigtigt at dele.
Skriv om ting, som dine kunder vil læse om og tage del i. Husk at Facebook-siden er tiltænkt dem: det skal være dem, der får nytte af, at du skriver, ikke dig. Med andre ord: Post derfor ikke salgstaler på din Facebook wall! Hvis du gør dette, så spammer du praktisk taget din egen Facebook-side. Hvis du vil sælge varer på Facebook så opret en separat og tydeligt markeret tab til formålet. Dette giver dine brugere mulighed for at vælge, om de også vil se dine kommercielle beskeder. - Hvis du ikke har de tekniske egenskaber, så få en ekstern virksomhed til at hjælpe dig med at lave en applikation, der giver folk en rabatkode, hvis de deler din Side med deres venner. Det plejer at resultere i flere ”likes”.
Der er tonsvis af tiltag, du kan udføre for at øge antallet af ”likes” samt beholde dem, du allerede har fået fat i. Vær nysgerrig og kreativ, og vær ikke bange for at prøve anderledes tiltag. Der er uendelige muligheder, men hold dig inden for Facebooks regler og regulativer. Efter et stykke tid vil du have fundet en effektiv metode til at inkorporere salg og kommercielle beskeder enten direkte eller indirekte afhængig af, hvad der passer din virksomhed og dine kunder.
Og nej, det tager ikke så lang tid at vedligeholde en Side på Facebook. Selv er jeg altid logget ind på Facebook og besvarer spørgsmål, der dumper ind via Siden. Nemt og hurtigt. Hvis der er en ting, der tager meget af min tid, så er det min almindelige indbakke…
Vi begyndte på arbejdet med vores Facebook-side for cirka et år siden og har over 15.000 ”likes”.
Derfor, without further ado, besøg vores Facebook Page og ”like” os!
Vi ses på Facebook!
Alexandra Bylund