Blogindlæg -
Psst: Insider viden - kun i dag...
Et gæsteblogindlæg af Kirsten Dinesen, adm. direktør i PR- og kommunikationsbureauet FrontPage PR & Kommunikation.
Hvad der skrives i emnelinjen på et email-nyhedsbrev har afgørende betydning for, om mailen bliver åbnet eller ej. Worldata har indsamlet statistik på åbningen af nyhedsbreve.
Kunsten at skrive en fængende overskrift kæmper de fleste journalister med hver dag - men det er peanuts i forhold til, hvad redaktører af nyhedsbreve er oppe imod. Derfor har Worldata skabt websitet subjectline.com, hvor man kan få testet sine overskrifter. Her har man indsamlet viden fra over 1 milliard nyhedsbreve testet på mere end 400 forskellige parametre.
Hvis noget er eksklusivt, hemmeligt - eller man bruger ord som “Schyy, tys, top, kun” - så er åbningsraten højere. Faktisk kan man se, at et øget brug af ordet “pist”, der jo har karakter af insidertips til en udvalgt hemmelig skare - vokser.
Hvis man i sin emnelinje giver udtryk for, at noget er hemmeligt eller eksklusivt, øges åbningsraten med 22%. Hvis man tilsætter et “sence of urgency” ord, så stiger åbningsraten med 34% fra baseline Det kan være ord, som “kun i dag”, “udløber i morgen”. Livscyklus-værdien er 20% højere på de respondenter, der svarer EFTER et tilbud er udløbet, typisk fordi det er loyale kunder, der har et reelt behov for produktet og køber igen senere. Men de reagerer alligevel på “sense of urgency”.
Gør det kort
Subjectline.com er naturligvis udviklet til og for det engelske sprog - der er godt til at lave korte, fængende overskrifter på. Faktisk er en emnelinje mindre effektiv, hvis den er længere end 35 anslag og indeholder et ord, der er mere end 8 karakterer langt. Det er bl.a fordi op til 87% af alle modtagere læser nyhedsbreve på mobilen, at detaljer som dette er afgørende.
Sidens “svaghed” er, at den ikke oversætter til dansk - og derfor ikke kan kende ord der giver “sence of urgency” som “læs nu, kun i dag” osv. Prøv selv. Vi testede de fire overskrifter, der er nederst i artiklen og synes selv, at “Hvad virker - VIP viden om direct mail”, er den bedste overskrift, fordi den fortæller om indholdet af artiklen. MEN - da ord med store bogstaver trækker ned - sååå blev valget til “Pist.”
Den type øvelser - at få alle elementer med i en ultra kort tekst og teste dem - tager tid. Derfor er det en investering, der imidlertid vil give et klart bedre salg eller ROI.
Nogle dage er bedre end andre
Det har altid været en gylden regel, at tirsdag formiddag er den bedste dag at udsende nyhedsbreve på. Men ikke mere. Faktisk er det afhængigt af, hvilken device folk læser nyhedsbreve på, der er afgørende.
Computerbrugere læser deres mails især fra onsdag til fredag.
Webmail serviceses som Gmail, hotmail m.v. læses især fra fredag til søndag, måske fordi det er private mail-domæner, man læser uden for arbejdet.
Mobilbrugere læser især deres mails fra torsdag til lørdag.
Men, hvad virker så bedst? 35% af alle klik fra et nyhedsbrev til en landingpage sker inden for 72 timer. Men hvis man ser på “den lange hale” og kigger på dem, der klikker på et tilbud op til fem dage efter, mailen er sendt ud - så er de faktisk mere værd. På den måde bliver mandagens tilbudsmail bedst - efter 5 dage.
Indholdet betyder alt
Det er klart, at indhold skal være relevant for modtagerne. Men alligevel er der nogle emner, der virker bedre end andre. Forbrugerne åbner og reagerer på mails der indeholder:
- Gratis transport/fragt
- Eksklusivt tilbud
- Rabat ved næste køb
- Gave ved næste køb
- Download whitepaper
- Landingpage
- Rabat/prøve abonnement
- Web event (webinar, Hangouts mv.)
Prøv at teste overskrifterne på subjectline.com og kom gerne med endnu bedre forslag til overskrifter. Men obs! - som de dygtige businessfolk de også er, skal man udfylde kontaktinformationer ved 2. forsøg.
- Kort tid; Eksklusiv viden - gratis kun i dag
- Læs nu; Eksklusiv viden - gratis til i morgen
- Hvad virker. VIP viden om direct mail