Blogindlæg -
Sådan bliver du bedre til PR storytelling
Hvis du gerne vil fortælle din virksomheds historier, er der noget, vi lige må få på det rene: Bare fordi du publicerer content, betyder det ikke, at du fortæller gode historier. Lad os se på de typiske fejl de fleste organisationer laver, og se hvad du kan gøre for at mestre storytelling-kunsten.
Hvad betyder det egentlig at fortælle en historie? Det betyder, at man fortæller om noget der er sket eller en serie af flere events, skrevet eller fortalt med intentionen om at underholde eller informere. Historier skal på en eller anden måde fange dit publikums opmærksomhed ved at være sjove, sørgelige, dramatiske eller det hele på en gang. Historier skal sætte gang i dit publikums fantasi, kreativitet og inspiration. Hvis en historie ikke frembringer nogle følelser, skaber det ikke værdi hos publikum.
En typisk historie har som regel et plot med en start, et dilemma, en rejse mod løsning på det eventuelle problem og har som regel en lykkelig slutning. En historie har ofte en helt, heltinde og en skurk. Historier findes dog i mange forskellige afskygninger, og du burde ikke afgrænse din kreative proces til definerede strukturer eller metoder. Helt forenklet så skal du prøve at finde måder hvorpå du kan inspirere, underholde og uddanne, og på den måde bringe følelser ind i historierne. Det er altafgørende, at dine historier ikke bliver kedelige, for så er der ikke, nogen som vil læse dem.
Hvad virker ikke i PR storytelling?
For at forklare hvorfor mange virksomheder kæmper med få deres brand storytelling korrekt, vil de mest almindelige fejl blive listet her.
1. Egocentreret storytelling
Hvis du vil have opmærksomhed online, skal du lade være med at tale om dig selv i form af pressemeddelelser, produktfokuseret content, og det absolut værste er at annoncere afholdelse af jeres årlige firmafest, som i skal afholde næste fredag. Gå efter at uddanne, underholde eller inspirere.
2. Content som kun indeholder tekst
Tidligere kunne man lettere publicere et blogindlæg som var velskrevet og dermed få opmærksomhed. Desværre er dette ikke længere gældende. Dit publikum har rigtig mange muligheder, og dermed vil dit content få brug for at få deres opmærksomhed ved brug af mere end kun ord men også med billeder og flot design.
3. Selvforherligende fortællinger
Undgå trangen til at beskrive din virksomhed og produktet i en ellers god storytelling. Der er bedre måder at indsætte call to action i din storytelling. Tænk i stedet på hvad du har at sige og tilbyde. Til sidst så tænk på at når tiden er rigtig, vil de komme til dig og lære mere om din virksomhed, og hvad I kan tilbyde. Ideen er at holde læserne glade ved at identificere delte interesser og producere værdiskabende content.
4. Kedelig og langtrukken fortælling
Pas på at du ikke ender med en fortælling som er langtrukken og kedelig og kun handler om din virksomhed, og hvor vidunderlig den er. Når du vender dig til at publicere content, vil du med tiden, blive bedre til at skabe indhold som rækker ud og inkluderer folk ude fra. Disse folk kan være kunder, eksperter på et specifikt område, influencers mm. Når man når ud til andre og skaber involverende content, vil disse stemmer være med til at gøre dit content mere spændende og værd at dele.
Hvad er gode PR storytelling tips?
Ovenover har vi listet alle de ting, du ikke skal gøre, og derfor vil vi gerne lige nævne nogle eksempler, på hvad du kan gøre:
- Gå efter at uddanne, underholde, inspirere og guide.
- Find fælles interesser med dit publikum og skriv værdifuldt content.
- Skab fyldestgørende content til medier og tilbyd dermed en mere meningsgivende brugeroplevelse.
- Tving aldrig et produkt eller en service ned over hovedet på dit publikum.
- Det er altid en god ide, at opmuntre folk som ikke er fra organisationen til at fortælle dine historier videre.
Hvis du gerne vil lære mere om, hvordan andre virksomheder håndterer brand storytelling så besøg vores gratis online akademi.