Blogindlæg -
Sådan finder du gode pressehistorier - 6 tips fra Sinful.dk
Et gæsteblogindlæg af Mathilde Mackowski og Luise Madsen, presseteamet hos Sinful, og vindere af prisen for Årets Pressemeddelelse 2013.
Hvordan finder man de gode pressehistorier? Sandheden er, at der ikke findes nogen gylden formel eller noget korrekt svar på det. Alligevel er der nogle generelle ting, der går igen fra historie til historie, og som vi mener, at de fleste vil kunne bruge i deres pressearbejde. De ting har vi her sammenfattet til 6 saftige pressetips, som vi håber, at du vil nyde.
”Hvorfor lige pressetips fra os og hvem er ’vi’ egentlig? ”, spørger du måske. Kort sagt er vi Mathilde Mackowski og Luise Madsen, presseteamet hos Sinful. Sinful er Danmarks største erotiske webshop, og vi er ligeledes repræsenteret i Sverige og Finland. Mathilde er vores ansigt udadtil og hende, du ser udtale sig i medierne; Luise er ansvarlig for vores skriftlige kommunikation og dermed også alt skrevet presse.
Sammen står vi bl.a. bag historien om ’Danmarks Frækkeste Navne’, der i sidste måned blev kåret som årets pressemeddelelse 2013. Netop fordi vi vandt den fornemme titel, som vi er utroligt stolte af, blev vi inviteret til at dele ud af vores erfaringer i forhold til at finde gode pressehistorier. Det gør vi selvfølgelig gerne, og vi kan lige så godt springe ud i det med det samme:
1. Vær med på den værste
For os er en vigtig del af pressearbejdet at sparre omkring mulige historier internt i virksomheden, fordi det hjælper os med at få flere nuancer og vinkler frem, end vi ellers ville få. Sparringen er dog ikke kun i forhold til opbygning eller det mere specifikke indhold i en historie, men også til de grundlæggende ideer til historierne. Vores erfaring viser nemlig, at der kan komme rigtig fede input fra alle i virksomheden, så der er god grund til at lytte til forslag, uanset om de kommer fra vores kollegaer på lageret, vores kundeservice eller direktøren.
Så kommer dine kollegaer med forslag til dig, kan det være en god idé at tage imod dem og se, om der er noget at arbejde videre med. Måske idéen kan videreudvikles og bruges, enten nu eller på et senere tidspunkt. Hvis du vil undgå for mange forstyrrelser i din arbejdsdag, kan det være en fordel af lave et system til indsamling af idéerne.
2. Gør det sexet
Folk læser historier, der tiltaler dem og som giver dem noget værdi af den ene eller anden art. Der skal altså være noget at komme efter i historien, hvis man skal fange og fastholde læserne – ikke udelukkende information om virksomhedens jubilæumsreception eller en salgstale for ens nyeste produkt.
Derfor er det, i vores erfaring, en god idé at finde en spændende indgangsvinkel på den historie, du gerne vil dele om virksomheden. For det kan sagtens lade sig gøre at skrive om f.eks. et produkt på en spændende måde, hvis det bliver præsenteret i en relevant og spændende sammenhæng.
Sælger du spanske tomater, kan du måske fortælle om bonden, der har dyrket dem, om den kærlighed og omsorg han giver sine planter og om, hvordan de ting giver ekstra god smag til de solmodne tomater. Sælger du i stedet rejser, kan du måske skrive om, hvordan danskernes rejselyst har udviklet sig i den seneste periode, om hvilke oplevelser du kan få på de mest populære rejsemål og om nogle af de uforglemmelige oplevelser dine kunder har haft på deres rejser.
3. Skrot (næsten) alle presseplaner
Det kan være rigtig fint at kigge på, hvad der kommer af højtider, helligdage, events eller andre ting, man kan lave presse på i den kommende tid, så man kan planlægge sin tid efter det.
Når det så er sagt, så viser vores erfaring dog, at presseplaner ofte er en større hæmsko for kreativiteten, end de er en hjælp. For uanset hvor godt man forbereder sig, ved man aldrig, hvad der sker ude i verden, og måske kommer der noget, som kan blive en endnu bedre historie, end den man havde planlagt.
Det kan være, at der kommer der en ny, aktuel undersøgelse, der er relevant for dit arbejde og som kan bruges på en fed måde i en historie. Det kan også være, du kan se overraskende udvikling i jeres salgstal, der kan danne grundlag for en spændende historie. Inspirationen kan komme mange steder fra, hvilket leder os tilbage til tip nr. 1.
4. Brug også de mindre medier
Det er altid dejligt, når det lykkes at få en historie i de større, landsdækkende medier. Det er der slet ingen tvivl om. Men det kan godt betale sig også at kontakte de mindre medier, når du har en god historie.
F.eks. kan lokalavisen være mere relevant end den nationale avis, fordi den dækker jeres specifikke område, hvor chancen for at folk kender jer og har lyst til at ”følge jer” måske er størst. Chancen for at få en historie bragt i et lokalt medie kan også være større, fordi der måske er færre ting at skrive om i lokalområdet end på landsplan, og fordi mediet måske ikke modtager så mange historier udefra, som de større medier gør.
5. Vis giraffen
Mennesker tiltrækkes som regel af andre mennesker. Derfor kan det, efter vores erfaring, være en god idé, at give historierne personlighed. Det kan f.eks. være ved at opbygge historien omkring en personcase, hvor man præsenterer hovedpersonen og de ting, der er vigtige i forhold til ham/hende i historiens kontekst.
Historien kan også få personlighed ved at tage udgangspunkt i en brandambassadør eller virksomhedens ansigt udadtil, og bruge relevante udtalelser. Vi bruger f.eks. ofte Mathilde i vores historier, fordi hendes store viden omkring sexlegetøj og de oplevelser, det kan give, kan danne grundlag for gode og relevante citater, der giver historien mere liv og tyngde.
At bruge én fast person har også givet os en stor genkendelsesværdi, ligesom det også gør, at folk bedre kan forholde sig til vores virksomhed, og mange af vores kunder virker efterhånden til at føle, at de kender Mathilde personligt, fordi de har set hende på TV, været til foredrag med hende, har læst hendes blogindlæg eller andet.
6. Brug de gode, gamle nyhedskriterier
Er du i tvivl om, hvorvidt din historie er god nok, kan de gode, gamle nyhedskriterier være en god tjekliste.
- Er historien
væsentlig?
- Har den
reelt nyhedsværdi?
- Er den
aktuel?
- Og sidst men
ikke mindst, kan man identificere sig med den?
Har du svaret ja til de spørgsmål, bør historien ha’ en god chance for at blive bragt.
Sinful.dk er en danskejet erotisk webshop, der på en stilren og sober måde præsenterer de bedste og nyeste erotiske produkter, der findes på markedet. Sinfuls mål er, at alle – uanset køn, alder og seksualitet – skal føle sig godt tilpas og velkommen på webshoppen.Kunne du tænke dig at skrive et gæsteblogindlæg for Mynewsdesk? Skriv til Magnus på magnus.snoer@mynewsdesk.com, hvis du har noget på hjerte om PR, kommunikation, marketing, sociale medier, digitale trends, journalistik, online synlighed eller andet i samme boldgade.