Blogindlæg -
Ugens journalist: Heidi Cecilie Lorvik - DR
12 hurtige til Heidi Cecilie Lorvik.
Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2012.
Jeg arbejder på DR og har gjort det siden juni 2011.
Mine primære stofområder er regionale radionyheder til P4.
Det bedste ved at være journalist er, at jeg ser Danmark og befolkningen fra sider, som jeg ikke ville have gjort ellers. Det gælder både samfundslag og geografi. Jeg har været på Mors, i Aabenraa, Herning og Hellerup for at interviewe politikere, aktivister, kendte og hjemløse.
En god pressemeddelelse indeholder en kuriøs og dækkende titel, stærke og stramme citater, en skarp vinkel og kontaktoplysninger på relevante kilder - også meget gerne på case-personer.
Det bedste tidspunkt på døgnet at sende pressemeddelelser til mig er så tidligt som muligt om morgenen (helst før kl. 6), fordi jeg som udgangspunkt kun laver historien samme dag, som jeg modtager pressemeddelelsen. Det første, jeg gør, når jeg møder ind, er at finde ideer til historier ved at gå igennem min arbejdsmail, vores fællesmail, lokale aviser, fagmagasiner osv., så jeg har noget at byde ind med på morgenredaktionsmødet. Hvis pressemeddelelsen ikke ligger frisk i min inboks på det tidspunkt, kan jeg ikke prioritere den.
På en gennemsnitlig arbejdsdag modtager jeg cirka 10-100 pressemeddelelser (på min personlige arbejdsmail er det nærmere 10, på fællesmailen nærmere 100) og en henvendelse per telefon.
Når historier skal pitches til mig, foretrækker jeg at blive kontaktet via mail, fordi det er rart at have noget information på “papir”. Derefter kan jeg ringe op til kilden og spørge dybere ind og evt. lave en interviewaftale.
På en gennemsnitlig arbejdsdag googler jeg cirka ufatteligt mange gange! Da jeg som nyhedsjournalist er generalist og beskæftiger mig med alle stofområder, kræver det meget og hurtig research. Her er Google et af de bedste redskaber til at få et hurtigt overblik.
Jeg synes, Twitter er et interessant journalistisk redskab, men som jeg aldrig selv er kommet rigtigt i gang med at dyrke. Det er på min to do-liste.
Hvis jeg skulle give ét råd til PR- og kommunikationsmedarbejdere, så skulle det være at sørge for, at kontaktpersoner og andre mulige kilder i pressemeddelelsen er til rådighed samme dag eller dagen efter, at meddelelsen er sendt ud. Kan vi ikke få fat på jer, mens pressemeddelsen er frisk, skal der meget til, før vi laver historien med sekundære kilder eller dage efter.
I næste uge skal spørgsmålene besvares af Webredaktør Mette Munk Nielsen fra Flensborg Avis, som jeg kender fra min tid som studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Links og kontaktoplysninger til Heidi Cecilie Lorvik: