Gå til indhold
Stafet: Julia Lahme - Lahme Kommunikation

Blogindlæg -

Stafet: Julia Lahme - Lahme Kommunikation

Julia Lahme er CEO i Lahme Kommunikation, som arbejder med PR, kommunikation, SoMe og kampagner. Derudover kan hun også skrive forfatter, foredragsholder og trendforsker på sit CV. I dette blogindlæg har vi hørt hende om hendes tanker omkring kommunikationsstrategi og digital tilstedeværelse.

1. Hvordan udarbejder man den gode kommunikationsstrategi?

Det er der ikke et entydigt svar på – til gengæld er der nogle spørgsmål, man altid skal stille: For eksempel, hvordan bidrager den idé eller det produkt, man skal skabe en strategi for, til det marked, den er del af? Hvem ønsker man at få i tale – og helt overordnet: Hvorfor? Er det for at øge kendskabsgrad og salg? Handler det om at gøde jorden for fremtidige investeringer, eller står man midt i en krise? Hos os i Lahme Kommunikation har vi erkendt, at der ikke findes én eneste hyldevare – alt er nødt til at blive udviklet til og sammen med den enkelte kunde, idé eller opgave. 

Mediemarkedet har ændret sig fra at have hovedvægt på de generelle medier til at folde sig særligt ud omkring det specifikke, og her skal vi som kommunikatører holde øret til jorden og gøre alt, hvad vi kan, for at følge med. Hvor en kommunikationsstrategi for ikke så længe siden skulle forholde sig til eksterne medier alene, har mange virksomheder og organisationer nu lige så mange interessenter – hvis ikke flere – på deres egne medier. Disse skal derfor naturligvis også tænkes med.

2. Kan investeringer i kommunikations- og PR-løsninger i virkeligheden hjælpe på bundlinjen? Hvis ja, hvorfor?

Ja. Det er ganske simpelt: Vi køber ikke noget, vi ikke ved findes. Samtidig skal PR og kommunikation i dag også fjerne forbehold før køb og give forklaringer på, hvorfor det er et vigtigt produkt at engagere sig i. Derudover er krisekommunikationen på samtlige medier (interne som eksterne) blevet vigtigere og vigtigere, og også dette har stort positivt impact på bundlinjen. 

3. Hvilke kommunikative tiltag kan man tage for at skille sig ud fra konkurrenterne? 

Det er svært at svare på meget generelt, men man kan stille sig selv i en meget fordelagtig position ved for det første at kommunikere ærligt. Stå ved, hvad det er man vil sælge, uanset om det er et budskab eller et produkt. Man skal erkende, hvad det er, og hvilke udfordringer, man vil løse for modtageren. 

Derudover hjælper det at ville noget – at man har en stræben efter noget, man kan forklare, og som er vigtigt. At et produkt ganske simpelt har et andet formål end at gøre afsenderen rig – ligesom en historie helst skal have et andet formål end at vise verden, at direktøren er virkelig dygtig til sit arbejde. 

Holdninger er det tredje, som lige nu og i årene fremover vil have enorm betydning. Vi ser på en generation, som er større end nogen generation før dem, nemlig Millennials, som verden over engagerer sig mere i deres omverden end generationer før dem. Politik, miljø, frihed, rettigheder - hvordan forholder man sig til de parametre med sit brand, sin historie og sit produkt? Millennials er langt mere politisk og holdningsmæssigt orienterede forbrugere, end vi har set før, så det er ikke længere muligt blot at vælge at have en holdning til noget udefinerbart eller vagt. Nu er man som virksomhed nødt til at mene noget ganske specifikt om noget meget bestemt, og turde diskutere det.

4. Hvad er vigtigt at være opmærksom på, når man skal opbygge sit brand digitalt?

At man ikke har et brand, hvis ikke det findes digitalt, og at vi som forbrugere ikke længere kun er tilgængelige, hvis vi får skubbet historier ned i halsen med morgenkaffen. Pull-markedsføring vinder frem, og vi anser brands for at være lige så valide kanaler til viden som pressen.

5. Hvilke trends tror du kommer til at have størst betydning for den måde, vi kommer til at arbejde med kommunikation og PR i fremtiden?

Tre hovedtendenser:

  • Fremtiden er i morgen. Hvis ikke den allerede ankommer i eftermiddag. Kommunikation er nøglen i langt de fleste nye teknologier, i alt fra konkrete kommunikationsplatforme til hvordan man får celler til at interagere. Der kommer til at ske nye ting, og eksistere nye muligheder i et tempo, man slet ikke forstår. Derfor er vi nødt til at turde mere, nødt til at være villige til at prøve nye ting af – både som kommunikatører og som brands.
  • Egne medier har potentiale til at overhale de eksterne medier i betydningen for produktet. Vi ser det allerede for flere af vore kunder: Vi kan flytte lige så meget gennem egne medier som eksterne medier. Dette vil have en enorm betydning, som slet ikke kan undervurderes.
  • Forbrugerne er dygtige, kloge og hurtige. Uærlighed, dumhed, letkøbthed og talen ned vil få sværere og sværere kår. De købestærke forbrugere vil forvente, at der følger holdninger, viden, integritet og rummelighed med, når de køber ind i en idé eller et produkt. Vi bliver derfor nødt til at finde plads til forbrugeren i alt, hvad vi gør. Vi kan ikke mere docere, men er nødt til at involvere. Derfor forandrer kommunikation sig fra at være envejskommunikation til at være en samtale. Vi ser det allerede nu, at når noget går viralt, er det fordi, at budskabet kan afsendes, så det siger noget om afsenderen selv.

Links til Julia Lahme:

Emner

Kategorier

Kontakt

Jourhavende Pressekontakt

Jourhavende Pressekontakt

Pressekontakt Pressehenvendelser

Relateret materiale

​Stafet: Jesper Andersen - Quantum Public Relations

​Stafet: Jesper Andersen - Quantum Public Relations

Stafetten fortsætter med denne måneds kommunikatør Jesper Andersen, som er strategisk rådgiver og international keynote speaker med speciale i kommunikationsmåling. Til dagligt driver han ​Quantum Public Relations, hvor han hjælper virksomheder, organisationer og offentlige institutioner med at skabe sammenhæng mellem deres kommunikationsmål og strategiske organisationsmål.

Stafet: Lykke Borreskov Juulsen - Borreskov Kommunikation

Stafet: Lykke Borreskov Juulsen - Borreskov Kommunikation

Denne måneds kommunikatør deler ud af sin viden om planlægning af SoMe-strategi, digitale muligheder og hvorfor monitorering er alfa og omega for at lykkes. Vi giver ordet til Lykke Borreskov, indehaver af eget kommunikationsbureau.

Stafet - Fem hurtige spørgsmål til månedens kommunikatør

Stafet - Fem hurtige spørgsmål til månedens kommunikatør

Hos Mynewsdesk er vi altid interesserede i at udvide vores horisont, og få et indblik i hvordan forskellige fagfolk arbejder og tænker. Dette gælder både i al almindelighed men i særdeleshed også i forhold til PR og kommunikation. Vi vil derfor i den kommende periode køre en stafet, hvor vi stiller fem hurtige spørgsmål til forskellige typer af fagfolk.

Mynewsdesk - En effektiv måde til at forbedre kendskabet til dit brand

Mynewsdesk hjælper organisationer og virksomheder med at nå ud til den rette målgruppe og øge kendskabet til deres brand. Vores smarte platform gør det lettere og mere effektivt for dig at publicere, distribuere og mål måle på dine PR- og kommunikationsindsatser. Alt sammen på én og samme platform.

Når du samler hele din PR-indsats ét sted, bliver det lettere for dig at brande din forretning og overvåge de relevante kanaler. Det hjælper dig med at kunne måle på dine resultater.

Mynewsdesk har 1,6 millioner unikke besøgende hver måned, og der bliver publiceret 80.000 historier om året. Over 4000 organisationer i verden bruger Mynewsdesk til at forbedre deres PR-indsatser, og hele 70% får omtale i medierne.

Læs mere på: www.mynewsdesk.com/dk

Mynewsdesk Danmark

Jagtvej 113 H, 2. sal
2200 København N
Danmark